Fotografiile din acest blog sunt protejate conform legii 8 /1996 privind drepturile de autor. Preluarea e permisa doar cu acceptul proprietarului.

marți, 20 august 2013

CURTEA DOMNEASCA SI TURNUL CHINDIEI VAZUTE DIN PARC!

 Daca ajungeti in Parcul Chindiei prin intrarea din Aleea Coconilor si o luati pe aleea din stanga , veti putea admira ruinele Curtii Domnesti si Turnul Chindiei. De sute de ani Turnul Chindiei se oglindeste in apele lacului .













Si tot de sute de ani Curtea Domneasca ( atestata ca fiind construita de Mircea cel Batran) poate fi admirata din parc. Plimbandu-te pe aleile parcului te gandesti ca acum cateva sute de ani prin aceleasi locuri s-au plimbat mari domnitori ai Tarii Romanesti ( Mircea cel Batran, Vlad Tepes si multi altii )  si poate tu calci pe urmele pasilor lor! :)
Turnul Chindiei a fost construit de Vlad Tepes in secolul XV ,avand initial functia de punct de paza asupra orasului. Turnul este o adevarata atractie turistica. Are baza trunchi de piramida iar partea superioara cilindrica. Inaltimea turnului este de 27 m iar diametrul 9m . Se pare ca numele turnului vine de la faptul ca soldatii care pazeu turnul aveau obligatia ca la chindie ( apus) sa dea semnalul de inchidere a celor 5 porti ale orasului. Dupa acest moment intrarea si iesirea cetatenilor din oras era interzisa.
Las acum fotografiile sa va invite sa vizitati Curtea Domneasca si Turnul Chindiei.































































Sper ca v-am convins!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Thank you so much for stopping by. I love my followers and visitors. Your comments make me happy! :)